O Turizmariumu

Turizmarium – turizam sagledan iz različitih uglova

Redakcija časopisa Internet ogledalo u svojoj dvadesetoj godini postojanja, uz postojeće je otvorila i novi segment u svom radu. Nazvali smo ga Turizmarium i kroz sadržaj na njegovom portalu se trudimo da sveobuhvatno tretiramo suštinske teme vezane za oblast turizma.

Turizmarium ima za cilj da svojim edukativnim karakterom podigne svest o generalnom značaju turizma, a pre svega o značaju turizma u Srbiji i regionu. Na Turizmariumu koji potencira afirmaciju drugih dimenzija turizma, za razliku od onog dobro poznatog masovnog, pored zanimljivih reportaža, vesti i aktuelnih dešavanja možete da pronađete i intervjue sa značajnim akterima turističke i srodnih industrija u našoj zemlji i inostranstvu, primere dobrih turističkih praksi koji mogu poslužiti kao inspiracija, uzor i poželjan model poslovanja, komentare eminentnih stručnjaka, kao i analize turističkih pojava i aktuelnih promena u ovoj brzorastućoj oblasti.

Kako turizam kao kompleksna i sveobuhvatna oblast delovanja ne može imati širu perspektivu bez primene koncepta održivog razvoja, tako je i poseban akcenat stavljen baš na ovaj segment.

Posebnu pažnju smo posvetili i informacionim tehnologijama koje danas zauzimaju najvažnije mesto u svim oblastima poslovanja i zabave. Pogotovo što u procesima digitalne transformacije dolazi do jake konvergencije IT-ja i turizma kao privredne grane koja ima tendenciju brzog razvoja na realnim osnovama.

Nina Kovačević, master turizmolog
Glavna i odgovorna urednica Turizmariuma

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.